Dr. Lászlófy Csaba szájsebész szakorvos

drlaszlofycsaba2Középiskolás koromban azonban láttam magam előtt egy példaképet, és onnantól kezdve nem is volt más elhatározásom.
Az érettségit követően egy év egészségügyben eltöltött "előkészítő" után nyertem felvételt a Semmelweis Orvostudományi Egyetemre, ahol 1996-ban végeztem.
Kezdetben egy vidéki magánrendelőben dolgoztam, de közben már bejártam tanulni a Szent Rókus Kórház Arc-, Állcsontsebészeti és Szájsebészeti Osztályára. Egy év után állást kaptam ezen az osztályon.

A kórházi munkám során megismerkedtem a szájsebészet (szebb nevén: arc- és állcsontsebészet) szakterületeivel és számos (vagy számtalan?) műtétet végezhettem a kórházban eltöltött egy évtized alatt. Életem meghatározó időszaka volt ez, nagy szeretettel gondolok vissza a Rókus Kórházban eltötött időkre. Köszönöm a nálam idősebb és tapasztaltabb kollégáknak, hogy megtanítottak a szakmai rejtelmeire és fortélyaira; azt remélem, ebből nekem is sikerült továbbadni valamit a nálam fiatalabb korosztálynak.

Szájsebészet szakvizsgámat 2003-ban szereztem meg, így onnantól kezdve már szakorvosként dolgozhattam az osztályon. A szakvizsgára való hét évnyi felkészülési idő biztos alapot adott nekem - ennek gyümölcseit ma is élvezem. A politikai szándék (vagy ki tudja, ki és mi) úgy döntött, hogy ezt a nagy múltú intézményt kiveszi az aktív ellátást végző kórházak sorából.

1999-től már magánrendelést is folytattam és a kórházi osztályunk megszűnése után itt a Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinikán végeztem (és végzem) a munkám tetemes részét. Hálás vagyok a sorsnak, hogy sikerült olyan kollégákat magam köré gyűjtenem, akiknek a tudásában és szakértelmében megbízok, és akik hasonlóan gondolkodnak a hivatásunkról, mint én magam.

A kórházi ellátást igénylő eseteket a Szent Rókus Kórházban operálom meg. Itt nyílt lehetőség arra, hogy ezeket a pácienseket is el tudjam látni. Ennek a tevékenységemnek kereteit a egynapos sebészet elfogadottá válása adta meg. Így szinte az összes, szakmai kompetenciámba tartozó megbetegedés műtéti ellátását el tudjuk végezni, akár több napos bennfekvéssel járó esetekben is. A körülmények európaiak, köszönhetően a Rókus kórházat és azon belül az egynapos sebészetet vezető csapatnak.

Egyik ágon jogász családból származom, így mindig is érdekelt a jog. Az én hivatásommal ez olyan módon kapcsolható össze, hogy 2005 óta igazságügyi orvosszakértői tevékenységet is végzek. A szakértői munkával a Budapesti Rendőr-főkapitányságon eltöltött másfél év alatt ismerkedtem meg, bár már egyetemista koromban is rendkívüli módon érdekelt az igazságügyi orvostan. 
Erről a tevékenységemről bővebben ezen a honlapon tájékozódhat.

Tagja vagyok számos szakmai szervezetnek idehaza és külföldön egyaránt. Tartottam és tartok számos előadást és prezentációt is. Legbüszkébb mégis az elégedett páceinsekre vagyok. 
Hivatásomnak vannak nehezebb pillanatai is, de ennek ellenére ma ugyanezt a pályát választanám.