Bölcsességfog eltávolítás, bölcsességfog műtét

A bölcsességfogak eltávolítása ritkábban olyan, mint egy "rendes" foghúzás. Az esetek túlnyomó többségében azonban a bölcsességfogak rendellenes helyzete miatt az eltávolítás nehézségekbe ütközik.

A beékelődött bölcsességfogak eltávolításához szükség van a fogat körülvevő csont részleges - kisebb vagy nagyobb mértékű - eltávolítására, elfúrására.
A csont eltávolítását köznapi nyelven "vésésnek" is nevezik. Ez az elnevezés manapság már azért nem helyes, mert a fogat fedő csontot nem "véssük", hanem speciális csontmaró fúrókkal távolítjuk el. Sokszor a bölcsességfogat is eldaraboljuk még bent a csontban, hiszen így kevesebb csont elfúrására van szükség (a fog szétdarabolva kisebb "lyukon" is kifér). A fog eltávolítását követően a csontsebet kitisztítjuk és fertőtlenítő oldatokkal mossuk át.

A bölcsességfogak eltávolításának befejező mozzanata a seb összevarrása.

A különféle technikák részletes ismertetésétől eltekintünk. Azonban számos bölcsességfog-eltávolítást tekinthet meg a ESETBEMUTATÁSOK menüpontban.
Itt olyan eseteket is bemutatunk amelyeken vér vagy nyílt seb látszik. Kérjük, ha Önt zavarják az ilyen képek, ne nézze meg ESETBEMUTATÁSAINKAT!

bolcsessegfog 0013